torsdag den 23. februar 2012

Knækbrød - i forbedret version..

Idag skulle der bages knækbrød - jeg gjorde et sølle, kalorieforskrækket forsøg igår, men disse her blev perfekte, og smager som en lidt lækrere, sprødere, tyndere version af Digestivekiks med kerner. Har gået og småspist af dem hele eftermiddagen, så forhåbentlig kan resten af huset hjælpe med at få dem afsat.

Opskriften: (2/3 dele af en bageplade)


1 dl kerneblanding (min består af hørfrø, solsikkekerner, knækkede rugkerner og lidt forskelligt, men især græskarkerner og sesamfrø er også godt)
0,5 dl hvedemel
0,3 dl rugmel

¼ tsk natron
½ tsk salt
0,5 dl vand
2 spsk (raps)olie

Det tørre blandes sammen, imens ovnen bliver varm. Olie og vand røres i, og dejen rulles ud i cirka 3 - 5 millimeters tykkelse. Det gøres lettest mellem to stykker bagepapir fordi a) det er overhovedet ikke muligt at løfte dejen fra bordet igen, hvis du først har rullet den der, og b) du slipper for klistrede fingre, klistret kagerulle og et stort projekt. Husk at lave markeringer til størrelsen af knækbrødet, da det ellers bare bliver til smulder. (Hvilket jo er fint nok, hvis man alligevel bare spiser det direkte fra pladen..)
De skal bages 8 - 12 minutter ved 200° C, tjek hvornår de er gyldne i kanten - nyd dem!


Mmm.. Stadig varme.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar