lørdag den 19. maj 2012

Marengs og mislykket klister..

Hmm, har nok ikke været min største kulinariske bedrift.. For at sige det mildt. xD
Aftensmaden var løg, squash og broccoli smidt i en gryde + en dåse tun, en bolle og en masse gulerodsstænger med dip.

Men, men, men.. Som den eksperimentør jeg er (nice ord, right? ), skulle jeg selvfølgelige liiiiiiiiiiiiiiiige prøve noget, jeg havde læst på en blog.
Hvilket først resulterede i ret grimme marengs, dog med chokoladestykker, og en gryde, jeg troede jeg havde slået ihjel med en anelse karamel. Nogen, der har nogen (lette) ideer til, hvordan man laver (fløde)karamel selv, så den bliver blød og 'fudgy' ? Helst uden at skulle investere i et termometer eller rende til en specialbutik for at købe kondenseret mælk på dåse.. ..vi har sgu køer selv herhjemme, og sukker er ikke dyrt.





Dagens vellykkede produkter tæller 2 x müsli og et kogt æg - men man skal vel tælle sine sejre? :D

Ha' en god lørdag,
BornInTheHorizon (der IGEN har smidt sit kamera væk. Denne gang for real..)

2 kommentarer:

  1. I "gamle" dage brugte vi det der hed Karamelmetoden til at se om temperaturen var rigtig. Karamelprøven er den del af opskriften med grydeskeen og vandet :)Det fungerede fint. Du får lige den opskrift jeg plejede at lave som barn :)

    Ingredienser:
    1 dl. lys sirup
    1 dl. piskefløde
    1 dl. sukker
    1 tsk. smør

    Vejledning:
    1.Lav en form af folie 15x25 cm med en 2 cm høj kant. Smør den med smeltet smør.
    2.Bland sirup, sukker, smør og fløde i en tykbundet gryde og bring i kog under omrøring ved jævn varme.
    3.Kog cirka 45 min eller til en klat karamel dyppet i koldt vand kan trilles til en fast kugle. Hældes i formen.
    4.Afkøles delvist, skæres i 90 ruder og afkøler helt.
    5.Pakkes i cellofan.

    Håber det kan bruges :)

    SvarSlet